2018. szeptember 6. 16:35

Szeptember 8-án immár 27. alkalommal rendezik meg a nagy sikerű Kolibri Évadnyitó Fesztivált, amelyen reggeltől estig tartó programokkal, saját és meghívott előadásokkal és vidám vásári hangulattal várják a családokat.
Az egész napos, ingyenes fesztiválon idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget. A színházban és a Jókai téren zajló, non-stop rendezvényre az ország számos pontjáról érkeznek produkciók a kicsik és nagyok szórakoztatására. Az idei vendégfellépők között szerepel a veszprémi Kabóca Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval. A házigazda Kolibri Színház a Bogyó és Babóca, valamint a Moha és Páfránycímű előadásokkal készül, ezen kívül a KIMI-Kolibri stúdiósok Tenyérbe zárt mesecímű vizsgaelőadását, valamint a nemzetközi együttműködésben megvalósult Binaurális sátorkísérleti etűdünket is láthatja a nagyközönség. Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László Automata fogadja a gyerekeket.
A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője,Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a kolibris Nizsai Dániel Pulcinella énekecímű produkciójában és a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti. A védnökséget ebben az évben a főváros humánterületért felelős főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovinczky Alexandra és Hassay Zsófia, Terézváros polgármester asszonya látják el.
A fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek.