2018. december 8. 14:10

Szokatlan akcióval állt elő a Katona József Színház: a „rutinos” színházba járók felajánlhatják már megvásárolt jegyeiket a fiatalabb generáció számára.
„Mindig fontosnak tartottuk, hogy a fiatalok számára is elérhetővé tegyük a kultúrát. Színházként számunkra ez nem csak lehetőség: kötelesség. Éppen ezért indítottuk el Katona Chairity kezdeményezésünket, melyben a Katona barátaival közösen lehetőséget biztosítunk arra, hogy minél több fiatal jusson el előadásainkra. Az akció során a rutinos színházba járók felajánlhatják helyüket a fiatalabb generáció tagjai számára, ezzel továbbadva és megmutatva a Katona és általában a kultúra értékeit”– mondta Máté Gábor, a színház igazgatója a Republic Group kommunikációs ügynökséggel közös kezdeményezésről.
Felajánló bárki lehet, jegyre jelentkezőnek pedig 16-30 év között kell lennie. A www.katonachairity.hu
oldalon lehet jegyet felajánlani, a fiatalok pedig ugyanezen az oldalon jelezhetik foglalási szándékukat egy-egy jegyre. Az adott helyre regisztráló jelentkezők között a kérdéses előadás előtt sorsolnak – így kerül új tulajdonoshoz a jegy.
„Gyerekkorunk óta tanuljuk, hogy az idősebbeknek illik átadni a helyünket. De mi történne, ha egyszer ők ajánlanák fel a széküket, azokat a különleges székeket, amikre nagyon régóta szeretnénk leülni? A Katona nézőterén. Színházba járni lenni felemelő érzés, értékeket továbbadni pedig a lehető legnemesebb tett a világon. Ha eközben közelebb tudunk hozni egymáshoz két nagyon különböző generációt, akkor megszületik a csoda, amire kicsit mindannyian vágyunk” – nyilatkozta Márton Szabolcs, a Republic Group kreatívigazgatója.
Az akció december 23-ig tart, ezt követően pedig, a jövő év első hónapjaiban mind a felajánlókat, mind a jegyek új tulajdonosait egy kötetlen, közös estre invitálunk a Katonába.
További információ, jegyfelajánlás és jegyre történő jelentkezés: www.katonachairity.hu