Az RS9 Színházban a 2020-as év első színházi bemutatóját január 10-én tartják. Ingvar Ambjörnsen norvég író Vértestvérek című regényéből készült darabot viszik színre Minden jót, Elling! címmel. A Junion Színház, a Neptun Brigád és az RS9 Színház koprodukcióját Koleszár Bazil Péter rendezi.

Németországban élő norvég író, Ingvar Ambjörnsen regényei Norvégiában és Németországban egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek. A Minden jót, Elling! című színdarab Ambjörnsen Elling tetralógiájának harmadik kötetéből a Vértestvérek című, 1997-ben megjelent regényéből készült. E regényéből a dán Axel Hellstenius forgatókönyve alapján, a norvég Peter Naess rendezett filmet 2001-ben Elling címmel, amelyet 2002-ben Oscar-díjra jelöltek a Legjobb Idegen Nyelvű Film kategóriában. A színpadi változatot nem csak szerte Európában, de az USA-ban és Ausztráliában is játsszák a színházak.

Elling és Kjell egy hosszabb vidéki „szanatóriumi” pihenés után lehetőséget kapnak arra, hogy újra a mindennapok részeseivé válhassanak: Oslo központjában kiutalnak nekik egy lakást, ahol akklimatizálódhatnak. Ebben a mentoruk is a segítségükre van, de a kihívás még így is óriási. Amitől talán a leginkább félnek, az a külvilág – a telefonhívások, a napi bevásárlás, a szórakozás, az ismerkedés, a szexualitás. Ha kudarcot vallanak, mehetnek vissza „pihenni”. Ám egyszer csak betoppan hozzájuk egy nő…

Ingvar Ambjørnsen Brødre i blodet (Vértestvérek) című regényét színpadra alkalmazta Axel Hellstenius.

Szereplők:

Elling: Baksa Imre
Kjell Bjarne: Vass György
Frank: Kövesdi László
Gunn, Nóra és Reidun: Kakasy Dóra

Rendezte: Koleszár Bazil Péter

 

Bemutató: 2020. január 10. 19:30

További előadás: 2020. január 20. 19:30

Helyszín: RS9 Színház