December 6-án, pénteken 14:30-kor a Katona József Színház előcsarnokban leplezik le a 10 millió FA civil közösség alternatív karácsonyfatervező pályázatának különdíjas alkotását, amely a színház közreműködésével valósul meg.

A rendezvényen a Katona elindítja jótékonysági aukcióját is. Az újrahasznosítás jegyében a Kamra falát korábban díszítő, előadásfotókból készült vászonképeket bocsátanak online árverésre, melyeket a rajtuk szereplő művészek aláírásukkal látnak el. Az aukción befolyó bevételt a 10 millió FA közösség szakmai segítségével iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények udvarainak fásítására ajánlják fel. A tavaszra időzített faültetés lebonyolításában a társulat tagjai is segítenek.

Az aukció a Vatera.hu támogatásával valósul meg, a képekre egy általuk létrehozott felületen lehet majd licitálni december 6. és 15. között. További információk a Katona honlapján és közösségimédia-felületein.

Többek között erre A Platonov vászonképre is lehet majd licitálni:

Fotó: Horváth Judit

A Katona kiemelten fontosnak tartja, hogy minden lehetőséget megragadjon a klímaváltozás káros hatásainak csökkentésére. A városfásítási programok jelentősen javítják a lakosság és a következő generációk életminőségét, ezért a Katona a teljes összeget ennek elősegítésére fordítja.